ملاک انتخاب ژورنال های معتبر isi

ملاک انتخاب ژورنال های معتبر isi : گاهی انتخابهای نادرست موجب منحرف شدن مسیر موفقیت و دور شدن از هدفی که مستحق رسیدن به آن هستیم میشود .
به عنوان مثال دانشآموزی که پس از شرکت در کنکور و مجاز شدن برای انتخاب رشته، شاخه اشتباهی را برمیگزیند، ورزشکاری که در راه انتقال به یک تیم جدید در میان گزینههای موجود، تیمی اشتباهی را انتخاب میکند یا جوانی که در شرف تشکیل خانواده و ورود به زندگی مشترک فردی با تفاوتهای بنیادین را میپسندد ، جملگی از انتخابهایی نادرست رنج میبرند، انتخابهایی که بدون نیاز به داشتن کوچکترین تغییری (مثلاً رتبه بهتر در اولی، بازی بهتر و داشتن مهارتهای چشمگیرتر در دومی یا وجود سطح مالی، سواد یا ظاهری ایدهآلتر در سومی) میتوانستند بهتر اتخاذ شده و به نتیجه بهتری منجر شوند .
این توضیحات از این بابت ارائه شدند که به اهمیت داشتن یک انتخاب درست پی ببریم، انتخابهایی که در شرایطی مشابه هم میتواند ما را به عرش رسانده و هم به فرش ببرند . با عنایت به این مطالب در ادامه قصد داریم تا به بررسی ملاک انتخاب ژورنالهای معتبر isi بپردازیم، عواملی که توجه به آنها به همکاری با یک مجله مناسب ختم شده و مانع از پذیرش آسیبهای مشابه (به عنوان مثال عدم پذیرش یک مقاله و از بین رفتن انگیزه ادامه کار) در اثر انتخابی اشتباه میشود .
ملاک انتخاب ژورنال های معتبر isi
برای انتخاب ژورنالی متناسب با مقالهای که نوشتهاید 7 عامل را یافتهایم که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت :
-
عدم حضور در لیستهای سیاه
اگرچه شاید عدهای این ویژگی را دارای کمترین اولویت و اهمیت بدانند، اما بررسی عدم حضور یک مجله در لیست سیاه سبب میشود تا چنانچه نتیجه این جستجو مطلوب نبود، به صورت خودکار پرونده این مجله بسته شده و سراغ دیگر معیارهای سنجش نرویم .
عدم حضور یک مجله در Blacklist (مثلاً لیست سیاه وزارت علوم یا بهداشت) نخستین گام برای بررسی ملاک انتخاب ژورنال های معتبر isi بوده و سبب میشود تا گزینههای نامطلوب در بدو انتخاب کنار روند .
-
اعتبار مجله
عدم مشاهده نام یک ژورنال در یک لیست سیاه همواره به معنی قابل قبول بودن و اعتبار یک مجله نیست. در همین رابطه گاهی ژورنال مورد نظر آنچنان گمنام و فاقد اعتبار خاصی است که حتی در زمره مجلاتی با محتوای ضعیف نیز قرار نمیگیرد . به منظور دستیابی به لیستی معتبر از مجلات علمی، پایگاههای داده ISI، اسکوپوس، پاپ مد و ISC میتوانند کمک شایانی به ما کنند .
-
موضوع مجله
شما به عنوان شخصیت فرهیخته و صاحبنظری که اینک آماده انتشار مقاله خود میشود به خوبی میدانید که حوزه فعالیتی هر مجله با دیگری متفاوت بوده و حتی مجلات منتسب به یک مبحث علمی نیز ممکن است خود دارای زیرمجموعههای زیادی باشند .
به عنوان مثال مجلات پزشکی بخشی از ژورنالهای علمی را تشکیل داده و در میان آنها، تعداد معدودی تنها به امراض یک عضو خاص از بدن یا نوعی بیماری (مثلاً ایدر یا سرطان) میپردازند .
در همین رابطه لازم است تا پیش از ارسال یک مقاله به ژورنال مورد نظر خود، ابتدا به ریز فعالیتهای آن دست یافته و پس از کسب اطمینان از حوزه فعالیتشیان و تناسب آن با مقاله خود، متن تهیه شده را ارسال نمایید . لازم به ذکر است که عدم تطابق موضوع مقاله با حیطه کار مجله موجب عدم انتخاب آن و برگشت خوردن مطلب مذکور میشود.
در نهایت گفتنیست که اگر نتایج پژوهشهای شما تخصصی و بسیار خاص نیستند به سراغ مجلات تخصصی نروید، چرا که مخاطبین آن که جملگی از سرشناسان حوزه مورد نظرند از آن استقبال نکرده و نه پیش از آن، این مطلب از فیلتر داوران عبور میکند. پس انتخاب صحیح موضوع یک ملاک انتخاب ژورنال های معتبر isi میباشد .
-
نرخ رد مقالات
با فرض اینکه به نقطهای رسیدهاید که بین انتخاب دو یا چند ژورنال گیر کردهاید میتوانید نیمنگاهی به نرخ رد مقالات آنها داشته باشید . همانطور که از نام این عامل برمیآید، به نسبت مقالات ریجکت شده به کل مقالات ارسالی به یک مرجع نرخ رد مقالات میگویند. بدیهیست که هرچه این عدد کمتر باشد یعنی سختگیری کمتری هم داشته و شانس دیده شدن شما در آنها بیشتر است .
-
تعداد چاپ در سال
مجلهای داریم که هر شش ماه یکبار یک نسخه بیرون داده و ژورنالی داریم که ماهی یکبار منتخبی از مقالات دریافتیش را منتشر میکند. با فرض یکی بودن شرایط این دو، شما کدامیک را برای همکاری برمیگزینید؟!
اگرچه عدهای بر این باورند که مورد اول بواسطه دو نوبت چاپ در سال خیلی خاصتر از سایر ژورنالها میباشد، اما منطق و عقل سلیم به ما میگوید که مجلهای با تعداد نوبت چاپ بیشتر در سال زودتر به مقالات دریافتی رسیدگی کرده، برای پر کردن هر شماره نیاز به مطلب دارد پس کمتر سختگیری کرده و بنا به تعداد فضایی که در یک سال دارد مطالب بیشتری را چاپ میکند .
پس گزینه دوم میتواند انتخاب اصلح ما باشد .
-
وضعیت داوری
مجلات قانونمند و منظم زمانبندی مشخصی برای دریافت، بررسی و اعلام نتایج دارند؛ حال اینکه ژورنالهایی هم هستند که طبق برنامهای مدون این کار را نجام نداده و ممکن است داوری مقاله شما و اعلام نتیجه آن ماهها طول بکشد .
از آنجایی که ممکن است این پژوهش با گذر زمان کم ارزش شده یا بنا به میزان رقابت تکراری شود، همکاری با چنین مراجعی به صلاح نیست .
از سویی دیگر مجلاتی با هیئت داوری قدرتمند و سرشناس تمرکز خود را بیشتر بر روی مفاهیم علمی میگذارند تا مسائلی نظیر اشتباهات در ویرایش مقاله انگلیسی یا تدوین! اگرچه در این مجامع نیز آشنایی با این داوران و معرفینامهای که اساتیدتان به شما میدهند در نوع قضاوتشان بیتاثیر نیست، اما میتوان گفت حتی در صورت مردود شدن مقاله نیز عیب و ایرادات آن به خوبی گرفته و بازگو میشود که به افزایش بار علمی مؤلف میانجامد .
-
ضریب تأثیر
به عنوان گزینه آخر ملاک انتخاب ژورنال های معتبر isi که بی تردید کم اهمیتترینشان نیست میتوان به ضریب تأثیر مجله اشاره کرد. برای افراد تازهکار ضریب تأثیر بالا یعنی سختگیری بیشتر، پس اگر از قدرت و صلابت نوشته خود مطمئن نیستید کار را با مجلاتی با ضریب تأثیر کمتر شروع کنید.